Tekninen tuki - 020 730 3711 / klo 8-16 | Myynti - 020 730 3713 myynti@documtec.fi

Välillä paistaa, välillä sataa räntää

29.10.2021

Näin se vaan on. Muutos on ainoa pysyvä olotila. Juuri siitä syystä on mielenkiintoista olla IT-alan yrittäjä tänä päivänä.

Yrityksissä tapahtuu paljon kehitystä ja monet haluavat mennä asioissa eteenpäin – viedä yrityksensä seuraavalle tasolle. Mukava on myös huomata, että yrityksissä hiljalleen ymmärretään IT:n merkitys osana kasvustrategiaa.

Meidän toimiala on niin nuori, että toimintatavat ovat jatkuvassa liikkeessä ja tekninen kehitys on yhä vauhdikasta. Muutosten myötä uusia tapoja tuottaa ja ostaa IT-palveluita on tullut osaksi arkipäivää. Yksi vahva trendi on jatkuvan yhteistyön malli. Sen seurauksena projekteissa ei enää välttämättä myydä enää työtunteja, vaan mitataan suoritteita. Siis sitä, että sovitut asiat ovat kunnossa. Tähän me myös Documtecilla uskomme.

Tästä esimerkkinä kuukausiveloitteinen palvelu. Asiakas ostaa yhdellä hinnalla haluamansa kokonaisuuden, jolla laittaa asiat kerralla kuntoon siten, että ihmiset pystyvät tekemään varmasti työnsä. Näin tuotettu palvelu on yrityksille kevyt toteuttaa ja erinomaisesti palveleva tapa konkretisoida tulevaisuutta. IT-budjetointikin on aika paljon helpompaa.

Toinen kiinnostava trendi on toimintamalli, jossa ongelmatilanteissa ei maksetakaan ongelman korjaamisesta, vaan siitä, että ongelmia ei edes synny.

Toinen kiinnostava trendi on toimintamalli, jossa ongelmatilanteissa ei maksetakaan ongelman korjaamisesta, vaan siitä, että ongelmia ei edes synny. Esimerkkinä edellä mainitusta palvelumallista on meidän uudistunut IT-tukipalvelu.

Perinteiseen tapaan tuotetussa palvelussa laskutusperuste on ollut ongelman korjaaminen. Tämä ei välttämättä kannusta toimittajaa tekemään toimenpiteitä niin, että ongelmia ei enää syntyisi. IT-alankin täytyy pystyä palvelu- ja sopimusmalleihin, joissa kumpikin osapuoli voittaa.

Kohti talvea – ja kiireistä kevättä

Omassa yrittäjäarjessani elämän osa-alueet työ, perhe ja vapaa-aika ovat mukavasti tasapainossa, vaikka olemme kasvamassa tulevaisuudessa yrityksenä kohtuullista tahtia ja koko ajan on jotain uutta on meneillään.

Tällä hetkellä teemme toiminnanohjausjärjestelmä-alustan kehitystä. Ensimmäiset projektit pyrimme julkaisemaan pilottiasiakkaidemme kanssa vuodenvaihteessa. Käynnissä on myös ISO 9001-laatusertifiointi, joka valmistuu ensi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Mielenkiintoisia uusia asiakasprojekteja on niin ikään lähdössä liikkeelle lähikuukausina. Teknologiateollisuuden ja elintarviketuotannon yritykset ovat heränneet liiketoiminnan digitalisointiin ja sen hyötyihin.

Tässä vaiheessa vuotta onkin hyvä miettiä, mitä kehittää tulevana vuonna.

Meille asiakkaiden lähellä oleminen ja tiiviissä yhteistyössä asioiden tekeminen pysyvät toiminnan ytimessä. Kehitysrintamalla olemme selvitelleet, mitä uudet asiakasprojektit ja kehityshankkeet konkreettiset tarvitsevat.

Uusien asiakkuuksien myötä meille on avautumassa nuoremman projektipäällikön tehtävä hakuun. Se on näköalapaikka IT-järjestelmien ja liiketoimintakeskeisten projektien eteenpäin viemisessä pk-yrityksissä. Lisää väkeä tarvitsemme ensi vuonna myös WITH-infratiimiin tuottamaan automatisoituja IT-infrahallintapalveluita.

– Jarkko Vepsäläinen / Documtec Oy