Tekninen tuki - 020 730 3711 / klo 8-16 | Myynti - 020 730 3713 myynti@documtec.fi

Yhteishenki on tärkein

8.6.2023

Jarkko Vepsäläisen tie Documtecin perustajaksi ja toimitusjohtajaksi ei ehkä ole ollut se tyypillisin matka. Hän oli parikymppisenä töissä paikallisella IT-yrityksellä eikä ollut varsinaisesti haaveillut yrityksen perustamisesta kunnes eräs hänen sen aikaisista asiakkaistaan kehui hänen tapaansa toimia ja kehotti häntä panemaan pystyyn oman yrityksen. Hän sai idealle tukea myös silloiselta työnantajaltaan, joka auttoi Documtecin ensimmäisten tilojen löytämisessä. Pari ensimmäistä vuotta olivat hankalia, mutta sen jälkeen hyvät asiakkuudet ovat vauhdittaneet kasvua. 

Kuten arvata saattaa, toimitusjohtajana Jarkon työnkuva on laaja: päivittäiset työtehtävät sisältävät niin myyntiä, taloudenpitoa, valmennusta ja sparrausta kuin myös teknistä työtä. Aamut alkavat tyypillisesti talousasioiden läpikäynnillä.Tämän jälkeen aamupäivä kuluu palavereissa joko asiakkaiden tai sisäisesti tiimien kanssa. Lounaan jälkeen jatketaan projektityön parissa tai sitten Jarkon kalenterista löytyy sparrausta, asiakastapaamisia sekä erilaisten workshopien vetämistä. 

Koska tekninen kehitys on nopeaa, Jarkko huolehtii myös oman osaamisensa jatkuvasta päivittämisestä. Koulutustaustaltaan hän on tietotekniikan mekaanikko, mutta työn ohella hän on opiskellut myös tuotekehittäjän sekä yritysjohtamisen ammattitutkinnot.  Yritysjohtajana monipuolisten taitojen hallitseminen onkin tärkeää. Jarkko kertoo tarvitsevansa päivittäisessä työssään niin strategista ajattelua ja suunnittelukykyä, taloushallinnon tehtävien hallitsemista kuin myös prosessi- ja ratkaisusuunnittelua. Lisäksi viime vuosina Jarkon työssä ovat erityisesti painottuneet ihmisten johtaminen ja johtamistaidot. 

Parhaaksi asiaksi työssään Jarkko mainitsee mielenkiintoisten asiakasyritysten kanssa touhuamisen. Vaikka Documtec toimiikin teknologiateollisuudessa, tehtävissä pääsee näkemään yrityksiä monelta eri alalta. Motivoivaa ei ole myynti, vaan kehityksen ja konkreettisten tulosten näkeminen sekä aidon lisäarvon tuottaminen asiakkaille.  Documtecia Jarkko kuvailee isoksi perheeksi, joka koostuu kahdesta teknisestä tiimistä sekä asiakkuuden hoitoon keskittyneestä tiimistä. Rekrytoinnissa onkin tärkeintä ottaa huomioon ennemmin tulevan ”perheenjäsenen” luonne kuin se, onko hän täydellinen osaaja. ”Tekninen osaaminen saadaan aina järjestettyä, jos sitä ei ole”, Jarkko sanoo. ”Tärkeintä on se, että on sopiva meidän porukkaan.”