Tekninen tuki - 020 730 3711 / klo 8-16 | Myynti - 020 730 3713 myynti@documtec.fi

Tuomaksen uratarina

8.6.2023

Voiko työpaikka olla niin mieleenpainuva ja työkokemus niin positiivinen, että vuosien jälkeenkin halu hakeutua samaan yritykseen uudelleen töihin on vahva? Tuomas Tamsin tapaus on oiva esimerkki, kuinka hyvä työkulttuuri jättää positiivisen mielikuvan työntekijälle.

Tuomas Tamsin uran Documtecilla voi sanoa kiertäneen ympyrän. Hän oli nuorena asentamassa Documtecin laitteita vajaan vuoden verran ja nykyisin hän työskentelee samassa yrityksessä ohjelmoijana. Documtec jäi Tuomaksen mieleen hyvänä työpaikkana ja vuosia myöhemmin hän päättikin hakea sinne uudestaan töihin.

Tuomas on valmistunut Pieksämäen ammattiopistosta datanomiksi. Hänen erikoistumisalansa oli ohjelmistopuoli, jonka parissa hän työskentelee edelleen. Hän työllistyi suoraan koulun penkiltä ja viettikin seuraavat kahdeksan vuotta Kuopiossa erilaisissa it-hommissa ja -projekteissa.

Kun edellisen työpaikan strategia muuttui, Tuomas totesi, että uudet haasteet ovat tervetulleita. Hän otti yhteyttä Documtecin Jarkkoon, jonka tunsi jo entuudestaan. Ohjelmointipuolella oli paikka auki, joten Tuomas pakkasi laukkunsa ja palasi takaisin Pieksämäelle vanhan työnantajansa palvelukseen.

Nykyisessä roolissaan Tuomas keskittyy pitkälti ohjelmointiin. Hän on erikoistunut järjestelmien automatisointiin ja dataintegraatioihin, jotka säästävät aikaa ja tehostavat asiakkaiden prosesseja. Tämän lisäksi hän on päässyt oppimaan myös mobiilidevausta. Documtecilla työskentely on joustavaa, sekä työaikojen että -paikan puolesta. ”Ohjelmointyössä ehdoton plussa on se, että voi tehdä työtä missä vaan”, hän kiittelee.

Suurta hyötyä on ollut myös siitä, että Tuomaksen esimiehellä on laajaa kokemusta ohjelmointikehityksestä, joten opastusta ja koulutusta on mahdollista saada työtä tehdessä. Tuomas pitää erityisesti siitä, että yrityksessä kannustetaan oppimaan uutta.

Hän kehuu myös Documtecin avointa ja luottamuksellista työkulttuuria. ”Hommat toimivat reilun, avoimen kanssakäymisen kautta”, hän toteaa. ”Ei ole asiaa, josta ei voisi keskustella.”

Omalta osaltaan tätä todistaa se, miten paljon yrityksestä löytyy pitkiä työsuhteita. ”Meno on vaan parantunut vuosien mittaan”, Tuomas kiteyttää. ”Voin kyllä suositella Documtecia työnantajana.”