Tekninen tuki - 020 730 3711 / klo 8-16 | Myynti - 020 730 3713 myynti@documtec.fi

Jarin uratarina

8.6.2023

Jari Kosunen työskentelee Documtecilla tukitiimin vetäjänä. Työ kattaa alleen asiakkaiden ongelmatilanteiden ratkaisemista liittyen niin servereihin, verkkoihin, tietokoneisiin, kytkimiin, palomuureihin kuin pilvipalveluihinkin. ”Kaikki mikä liittyy tietotekniikkaan, pois lukien ohjelmointi, johon meillä on oma tiimi”, Jari tiivistää. Tällä hetkellä Jarin tiimiin kuuluu vain yksi alainen, mutta tiiminvetäjän töitäkin löytyy jonkin verran. Jarin tehtävänä on varmistaa, että kaikki etenee protokollan mukaan ja työtehtävät tulevat varmasti tehtyä.

Documtec on työpaikkana paras niille, jotka haluavat kehittyä työssään ja nopealla aikataululla. ”Täällä ei hirveästi himmailla”, Jari kuvaa Documtecin ilmapiiriä. ”Tehtäviin käydään suoraan käsiksi.”

Myös monipuolisuutta löytyy. ”Vaikka ollaan pieni yritys, niin tehtäväkenttä on iso. Me ei olla keskitytty yhteen osa-alueeseen, vaan pitää olla valmis oppimaan monia asioita.” Jari kertoo, että vastaan tulevia ongelmia täytyy pystyä pohtimaan monesta näkökulmasta. ”Pitää miettiä bisnestä ja tekniikkaa, mutta myös tulevaisuutta eli sitä, millainen elinkaari tuotteella ja palvelulla mahtaa olla”, hän kertoo. Asiakkailta saattaa tulla mitä kummallisimpia ja odottamattomampia työtehtäviä, joita joudutaan ratkomaan. Välillä asiantuntemukseen kuuluu osata myös sanoa ei. ”Meidän täytyy pystyä selvittämään, onko kaikkea ylipäätään järkevää lähteä tekemään.”

Taloon tullessaan ei kuitenkaan tarvitse olla valmis osaaja. ”Monesti on niin, että vaikka olisikin käynyt koulua, niin se ei opeta työtä”, Jari sanoo ja lisää, että tekemällä oppii kaikkein parhaiten. ”Paras keino on oppia kuuntelemalla ja omaksumalla itse.” Koulussa hankituista perusteista ei tietenkään ole haittaa. Tieto alalla kuitenkin uudistuu huimaa tahtia, joten opitut käytännöt saattavat vanhentua nopeassakin tahdissa. Jari tietää, mistä puhuu, sillä hän on työskennellyt Documtecilla jo neljäntoista vuoden ajan. ”Tänä päivänä tehdään asioita, joista ei silloin osattu edes tehdä tai haaveilla.”

Teknologia on mennyt todella paljon eteenpäin. Toimijoiden palvelut ovat siirtyneet pilveen ja verkkoratkaisut uudistuvat jatkuvasti. Aiemmin jäykkiä palveluita on nyt mahdollista hyödyntää jokaisen toimijan omiin tarpeisiin paljon aiempaa sujuvammin. ”Tällä alalla pitää oppia koko ajan uutta hirmu paljon uutta ja olla valmis myös ymmärtämään ja hyväksymään, että se ei välttämättä toimi enää hetken päästä.”